مديرعامل شركت آب منطقه اي كردستان در مصاحبه با هفته نامه محلي سيروان با گستره توزيع در مناطق كردنشين كشور؛ اعتبارات سدسازي در دولت نهم را 4/3 برابر دولت هشتم بيان نمود.
مهندس مشيرپناهي، تعداد سدهاي دردست بهره برداري استان را 6 عدد (شامل گاوشان ، گلبلاغ ، شهيد كاظمي بوكان، قشلاق ، زريوار و بانه) ، تعداد سدهاي دردست مطالعه را 20 مورد با قابليت استحصال620 ميليون مترمكعب و مقدار 55000 هكتار را تحت پوشش ، تعداد سدهاي پتانسيل يابي را 20 مورد با قابليت استحصال 300 ميليون متر مكعب و تعداد سدهاي دردست احداث را 12 مورد با قابليت استحصال 885 ميليون متر مكعب آب بيان نمود.
وي در ادامه عمده ترين مشكل سدسازي را بحث معارضين و تملك اراضي و همچنين عدم تأمين بموقع اعتبار دانست و اظهار داشت عليرغم تلاش مستمر و روزمره براي حل مشكل؛ كماكان بخشي از مشكلات به قوت خود باقي است كه همكاري و همراهي دستگاههاي اجرايي ذيربط استان و مراجع قضائي مي تواند تا حد زيادي به حل مشكل ياري رساند.
مهندس مشيرپناهي گفت: از احداث سدهاي پيش گفته، آب مورد نياز شرب و صنعت شهرستانهاي استان جمعاً به ميزان 2189 ميليون مترمكعب و آب مورد نياز كشاورزي براي 000/150 هكتار از اراضي تأمين خواهد شد. اشتغالزايي در زمان اجرا و بهره برداري حدود 000/170 نفر به صورت دائم و موقت است.
در ادامه مصاحبه ، وي اعلام نمود كه به دليل اعمال كنترل ونظارت، برداشت غير مجاز وغير قانوني از رودخانه ها در سطح استان به ميزان قابل توجهي كاهش يافته است واگر مواردي از برداشت غير مجاز انجام گيرد، بلافاصله شناسايي و سريعا به پاسگاه ومراجع قضايي معرفي مي گردد و به منظور جلوگيري از ادامه برداشت از معادن رودخانه ها وهدايت بهره برداران به استفاده از معادن كوهي در سطح استان 55 واحد كارگاه دانه بندي شن و ماسه كوهي فعال است.
مهندس مشيرپناهي در ادامه به مبحث آب زيرزميني پرداخته و اعلام داشت: خشكسالي اثرات نامطلوب بر روي سفره هاي آب زير زميني داشته وحفاري چاههاي غير مجاز باعث كاهش ذخائر سفره گرديده است .به طوريكه افت سطح آب در دشتهاي ممنوعه قروه 10 متر و در چهاردولي 5/10 متر و در دشت دهگلان 19 متر مي باشد و در همين راستا تاكنون 21 دستگاه حفاري غير مجاز توقيف گرديده است .
ايشان همچنين با اشاره به اجرايي شدن طرح نصب كنتورهاي هوشمند آب بر روي چاههاي آب كشاورزي در امسال در استان گفت: براي 300 دستگاه كنتور هوشمند، تابلو برق خريداري وبا همكاري شركت توزيع نيروي برق نصب و راه اندازي مي گردد. از اهداف اين طرح كنترل دقيق مصرف آب وجلوگبري از مصرف و بهره برداري بي رويه از منابع آبهاي زيرزميني خواهد بود .
مهندس مشيرپناهي در پايان اظهار داشت: چه به عنوان وظيفه قانوني و چه به عنوان رويكرد منطقي و عقلاني در احداث طرحها و پروژه ها ؛ هماهنگي لازم با اداره كل محيط زيست صورت مي گيرد و براي تمامي سدها و شبكه ها ( در قالب دستورالعمل) نسبت به مطالعات زيست محيطي اقدام مي گردد و اصولاً از ضروريات آغاز عمليات اجرايي پروژه ها و طرحها، اخذ مصوبات زيست محيطي است. همچنين بنا به دستورالعمل ها ؛ هماهنگي هاي لازم در اخذ مجوز از مراجع ذيربط در خصوص ميراث فرهنگي و تاريخي و آثار باستاني در تمامي طرحها مراعات مي گردد.