|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

بازرس کل استان کردستان:

برای وضعیت آب شرب سنندج باید تمهیدات پدافندی بکار برد

در راستای بررسی وضعیت آب شرب سنندج و تمهیدات پدافندی برای خشکسالی سال جاری، از سد قشلاق سنندج بازدید بعمل آمد

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کردستان، با هدف بررسی چالش‌های آب شرب شهرستان سنندج بازرس کل استان کردستان به همراه مدیر عامل و معاون حفاظت و بهره‌برداری این، مدیران و مسئولین شرکت آبفا و دانشگاه علوم پزشکی استان از سد قشلاق، پرتال خروجی قشلاق و تصفیه ‌خانه سنندج بازدید بعمل آوردند.

در جریان این بازدید بازرس کل استان کردستان ضمن تقدیر از تلاش‌های مستمر متولیان بخش آب استان، گفت: دسترسی به آب آشامیدنی سالم و با کیفیت از حقوق طبیعی هر شهروند و جزء نیازهای اساسی هر جامعه‌ای است و نباید از مسائل پدافندی جهت حفاظت از تنها منبع آب شرب سنندج غافل شد.

عیسی هواسی افزود: با توجه به اینکه مساله آب فرابخشی است کلیه دستگاه‌های استان بر حفاظت از منابع آب و حفاظت از محیط زیست خصوصا در حاشیه سدهای استان، باید تعامل و همکاری مطلوب داشته باشند.

وی ضمن اشاره به برنامه‌ریزی بلند مدت و کوتاه مدت برای رفع معضل آب شرب سنندج، اظهار داشت: هر چند بخشی از تغییر طعم و بوی آب مربوط به تغییر اقلیم، افزایش جمعیت و آلودگی بالادست منابع آب است اما برای رفع طعم و بوی آب شرب سنندج نیاز است برنامه‌هایی برای بلند مدت و بخشی هم برای کوتاه مدت اندیشیده شود.

این مقام مسئول ادامه داد: محور توسعه پایدار انسان سالم است و سلامت انسان نیز در گرو سلامت آب هست که که یکی از پارامترهای مهم برای ادامه حیات می باشد.

هواسی به وجود تهدیدات بالاست سدها اشاره کرد و افزود: در بحث حفاظت از منابع تامین آب شرب شهرها باید تمرکز بر تمامی حوزه ها باشد و هر دستگاه و سازمانی که متولی صیانت کمی و کیفی از منابع آب است باید تمام همت خود را برای تامین آب سالم بکار بگیرد.

وی افزود: مهم ترین منابع آلوده کننده آب سدها، پساب فاضلاب روستاهای بالادست، سموم و کودهای شیمیایی باغات حاشیه سدها و وجود فعالیت ها و سازه های غیرمجاز، می باشد.

در ادامه بازدید، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان ضمن ارائه اطلاعاتی در خصوص وضعیت آب سد قشلاق گفت: با توجه به اینکه امسال خشکترین سال طی 50 سال گذشته بوده، میزان ورودی‌ها به سد بالغ بر 40 درصد کاهش پیدا کرده و در حال حاضر حجم ذخیره آب این سد حدود 130 میلیون متر مکعب است.

مهندس آرش آریانژاد افزود: در جهت جبران کسری مخزن آب سد قشلاق از تخصیص 40 میلیون متر مکعبی سد آزاد استفاده می کنیم که این آب بصورت ثقلی به سد قشلاق تزریق می‌گردد.

وی از پیشرفت 25 درصدی خط انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج خبر داد و اظهار داشت: در صورت تامین کامل منابع مالی این پروژه، امید است اواخر خرداد ماه 1401 شاهد افتتاح این خط باشیم.

مهندس آریانژاد به برنامه منابع و مصرف آب سد قشلاق اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر با در نظر گرفتن تبخیر، تامین آب بخش زیست محیطی، کشاورزی و شرب در پیک مصرف ماهیانه 10 میلیون متر مکعب از آب سد قشلاق مصرف می شود که با توجه به برنامه‌ریزی های صورت گرفته برای تامین آب شرب سنندج مشکلی نداریم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان ادامه داد: سلامت مردم استان کردستان برای مسئولین صرفنظر از اینکه در کدام وزارتخانه فعالیت دارند باید در اولویت باشد و با همکاری، تمام توان خود را به منظور ارتقای سطح کیفی و کمی آب شرب انجام دهند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان طی این بازدید گفت: حوزه آبریز بالادست قشلاق 850 هکتار دریاچه در تراز نرمال است و در بالادست این سد 23 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که از این میزان 80 درصد دیم و 20 درصد آبی است که استفاده کشاورزان بالادست از کود شیمیایی و سموم سبب تغذیه گرایی سد شده است.

در خاتمه مهندس عرفان مؤمن‌پور به پایش آب سد، اشاره کرد و اظهار داشت: این شرکت به صورت مستمر نسبت به سنجش کیفیت آب سد قشلاق، اقدام می‌نماید.

کد خبر: 981
  تاریخ خبر : 1400/07/12
 مدیر روابط عمومی
 726
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 14
  • بیشترین بازدید همزمان : 456
  • بازدید امروز : 49
  • بازدید دیروز : 2,432
  • کل بازدید : 3,492,748
  • آخرین به روزرسانی : 1403/01/30 08:54:07
  • شناسه IP شما : 18.119.125.7

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : سنندج، خیابان پاسداران ، جنب هتل جهانگردی
  • کدپستی : 6616943341
  • تلفن : 08733622949-52
  • فاکس : 08733622947
  • پست الکترونیکی : dabir[at]kdrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :