به منظور هم‌افزایی در مدیریت منابع حیاتی؛

«میز مشترک آب و برق» در کردستان آغاز بکار کرد

طرح ملی ساماندهی مصارف چاه‌های کشاورزی (مدیریت توأمان آب و برق) بهره‌برداران چاه‌های کشاورزی در راستای رعایت عدالت اجتماعی و تأمین پایدار آب و برق میز آب با همکاری شرکت‌های آب منطقه‌ای و توزیع نیروی برق کردستان، با حضور مدیران عامل، معاونین، مدیران و کارشناسان مربوطه، آغاز بکار کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کردستان، در مراسم افتتاحیه میزآب، رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در استان گفت: در مواجه با چالش‌های اقلیمی و فشار مضاعف بر منابع انرژی و ذخایر آبی کشور، راهبرد جدیدی با عنوان «میز مشترک مدیریت مصرف آب و برق» میان شرکت‌های آب منطقه‌ای و شرکت‌های توزیع نیروی برق شکل گرفته است. این رویکرد که بر پایه مدیریت توأمان استوار است، نویدبخش‌گذار از مدیریت جزیره‌ای به سوی حکمرانی یکپارچه بر منابع انرژی است.

آرش آریانژاد افزود: این طرح در راستای تأمین پایدار آب و برق و به منظور ساماندهی، پایش و مدیریت مصرف چاه‌های کشاورزی با هدف مدیریت بهینه برداشت آب و افزایش بهره‌وری انرژی با مشارکت بخش‌های مختلف آب و برق وزارت نیرو در سراسر کشور اجرا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: رعایت ساعت کارکرد مجاز چاه‌ها، پایش لحظه‌ای مصارف آب و برق، هوشمندسازی کنترل‌پذیری چاه‌های کشاورزی، احداث و ساماندهی نیروگاه‌های خورشیدی بویژه نیروگاه‌های شناور و زمینی در حوزه کشاورزی از مزایای این طرح است.

رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در کردستان، ادامه داد: تست، بازرسی و بازدید میدانی مشترک و تعیین تکلیف انشعابات فرعی یا غیرمجاز برق از دیگر مزایای طرح ساماندهی مصارف چاه‌های کشاورزی می‌باشد.

آریانژاد به چرایی شکل‌گیری میزمشترک آب اشاره کرد و افزود: پیوند میان «آب» و «برق» در ایران یک پیوند ناگسستنی است. از یک سو، تولید بخش قابل‌توجهی از برق کشور به نیروگاه‌های برق‌آبی وابسته است و از سوی دیگر، بخش بزرگی از مصرف برق کشور در حوزه کشاورزی و برای پمپاژ آب از چاه‌های عمیق مصرف می‌شود. میز مشترک آب و برق با درک این چرخه، تلاش می‌کند تا از طریق تبادل داده‌های لحظه‌ای، از هدررفت منابع در هر دو بخش جلوگیری کند.

این مقام مسئول تصریح کرد: اگرچه اجرای این طرح در ابتدا با چالش‌های فنی در زمینه هوشمندسازی کنتورها و مقاومت‌های سنتی روبرو بوده، اما نتایج اولیه نشان می‌دهد که «میز مشترک آب و برق» تنها راهکار پایدار برای مدیریت منابع محدود در شرایط خشکسالی است. موفقیت این الگو، نیازمند فرهنگ‌سازی برای کشاورزان و بهره‌برداران صنعتی است تا این همکاری را به عنوان راهی برای صیانت از دارایی‌های ملی و امنیت انرژی و آبی کشور بپذیرند.

وی دستاوردهای مورد انتظار اجرای این طرح را قابل توجه دانست و گفت:  کنترل پمپاژ آب از طریق نظارت بر مصرف برق، موثرترین ابزار برای جلوگیری از افت سطح تراز سفره‌های زیرزمینی است، همچنین  با کاهش مصرف برق در بخش کشاورزی در ساعات اوج بار، فشار از روی شبکه برق برداشته شده و پایداری شبکه در بخش خانگی و صنعتی افزایش می‌یابد و هم‌افزایی میان این دو شرکت، موازی‌کاری‌های اداری را کاهش داده و فرآیند بازرسی‌ها را هدفمندتر می‌کند.

کد خبر: 1672
  تاریخ خبر : 1405/03/05
 35
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 106
  • بیشترین بازدید همزمان : 955
  • بازدید امروز : 3,884
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 5,555,608
  • آخرین به روزرسانی : 1405/03/27 11:24:25
  • شناسه IP شما : 216.73.216.66

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : سنندج، خیابان پاسداران ، جنب هتل جهانگردی
  • کدپستی : 6616943341
  • تلفن : 08733622949-52
  • فاکس : 08733622947
  • پست الکترونیکی : dabir[at]kdrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :